علل و علائم بیماری واریس-واریس چیست؟



علل و علائم بیماری واریس-واریس چیست؟
واریس به گشادشدن سیاهرگ ها گفته می شود. سیاهرگ ها، خون بدون اکسیژن را از قسمت های مختلف بدن به قلب برمی گرداند. با کاهش کارآیی، سیاهرگ ها به جای حمل خون به قلب آن را به قسمت های بدن به ویژه پا برمی گرداند. در این قسمت مطلبی از «health news»را در باره علل و علائم واریس مطالعه کنید. علل:
▪ گردش کند خون به علت یبوست، رژیم های نادرست، نداشتن تحرک و استعمال دخانیات.
▪ ایستادن به مدت طولانی
▪ استفاده از لباس های تنگ
▪ بارداری
▪ چاقی مفرط
▪ روی هم قراردادن پا به هنگام نشستن
▪ عمل جراحی یا آسیب دیدن پاعلائم:
احساس سوزش و خارش در پا
متورم شدن قوزک
گرفتگی عضلات
احساس خستگی
بنفش شدن رنگ پوست
ایجاد لکه های قرمز و سفید پوستی
پیچ خوردن و متورم شدن رگ ها

رئیس مرکز تحقیقات جراحی عروق و اندواسکولار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ابتلا به بیماری واریس (varix) به دلیل کم تحرکی افراد جامعه در حال گسترش است

دکتر محمد هادی سعید مدقق در گفت وگو با ایرنا گفت: واریس شایع ترین بیماری عروقی است و این بیماری در بین زنان شیوع بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه بیماری واریس به علت صدمه دیدن جدار رگ و اختلال در عملکرد جریان خون بروز می‌یابد، افزود: سیاهرگ‌‌های واریسی به صورت رگ‌های دراز، گشاد شده و پر پیچ‌ وخم و اغلب در سطوح اندام تحتانی پدیدار می‌شوند.

وی اضافه کرد: حدود 20 درصد افراد جامعه مبتلا به واریس می‌شوند و کم تحرکی، افزایش سن، وزن زیاد، استفاده از داروهای هورمونی، وراثت و ایستادن یا نشستن‌های طولانی از عوامل ابتلا به این بیماری هستند.

این پزشک فوق تخصص جراحی عروق با اشاره به علائم بیماری واریس گفت: خستگی پا به ویژه در پایان روز و یا بعد از ایستادن‌های طولانی، ورم پا، خارش، تغییر رنگ و زخم شدن مچ پا، درد شدید و ناگهانی، سفت شدن و برآمدگی‌ عروق به علت لخته شدن خون داخل رگ از علائم بیماری واریس هستند.

مدقق، استفاده از جوراب واریسی، تجویز دارو و در مراحل پیشرفته انجام عمل‌های جراحی را از جمله روش‌های درمانی بیماری واریس عنوان کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.